דיאטת קטוגנית

מהי התזונה הקטוגנית וכיצד היא פועלת

הדיאטה הקטוגנית היא דיאטה דלת פחמימות ועתירת שומן. זה נועד להכניס את הגוף שלך למצב מטבולי הנקרא קטוזיס. קטוזיס היא כאשר הגוף שלך מתחיל לשרוף שומן עבור אנרגיה במקום פחמימות.

דיאטות קטוגניות משמשות כבר למעלה מ-90 שנה לטיפול באפילפסיה בילדים. הם שימשו גם בטיפול בסוכרת, השמנת יתר ומצבים כרוניים אחרים.

דיאטות קטו אינן דיאטת אופנה חדשה, אלא דרך אכילה יעילה שקיימת כבר עשרות שנים והוכחה כמועילה במסגרות קליניות ועם מחקרים המגבים אותה.

הדיאטה הקטוגנית היא דיאטה דלת פחמימות ועתירת שומן המסייעת לגוף להיכנס לקטוזיס, מצב בו הוא שורף שומנים במקום פחמימות לדלק.

הדיאטה הקטוגנית היא דיאטה דלת פחמימות ועתירת שומן שחולקת קווי דמיון רבים עם דיאטות אטקינס ודל פחמימות. זה כרוך בהפחתה דרסטית של צריכת הפחמימות והחלפתן בשומן. הפחתה זו בפחמימות מכניסה את גופך למצב מטבולי הנקרא קטוזיס. קטוזיס היא כאשר הגוף שלך מתחיל לפרק את מאגרי השומן שלו כדלק במקום להסתמך על פחמימות או גלוקוז מהמזון.

מהי התזונה הקטוגנית?

הדיאטה הקטוגנית היא דיאטה עתירת שומן ודלת פחמימות המציעה יתרונות בריאותיים רבים. זה יכול לעזור לך לרדת במשקל, לשפר את רמות הכולסטרול ורמות הסוכר בדם, להפחית דלקת ואפילו להגן מפני סוגים מסוימים של סרטן.

תזונה קטוגנית מורכבת מ-75% שומנים בריאים (כגון שמן זית), 20% חלבון (כגון ביצים) ו-5% פחמימות (כגון ברוקולי).

הדיאטה הקטוגנית היא דיאטה דלת פחמימות ועתירת שומן שחולקת קווי דמיון רבים עם דיאטות אטקינס ודל פחמימות. זה כרוך בהפחתה דרסטית של צריכת הפחמימות והחלפתן בשומן. הפחתה זו בפחמימות מכניסה את גופך למצב מטבולי הנקרא קטוזיס. קטוזיס היא כאשר הגוף מפרק שומן למולקולות הנקראות קטונים לשימוש כאנרגיה במקום פחמימות.

התזונה הקטוגנית תוכננה במקור בשנות ה-20 כטיפול באפילפסיה, אך מאז היא משמשת לטיפול בהשמנת יתר, סוכרת, תסמונת שחלות פוליציסטיות (PCOS), סרטן, טרשת צדדית אמיוטרופית (ALS), מחלת פרקינסון, מחלת אלצהיימר ועוד כמה סוגים של פגיעה מוחית.

דיאטה קטוגנית מורכבת בדרך כלל מ-75% שומן, 20% חלבון ו-5% פחמימות. כמה שומנים בריאים שאתה יכול לכלול הם שמן זית, שמן קוקוס או אבוקדו שיעזרו לך לשמור על שובע לפרקי זמן ארוכים יותר מכיוון שהם מכילים שומנים בריאים

איך להתחיל עם דיאטה קטוגנית למתחילים

הדיאטה הקטוגנית היא דיאטה עתירת שומן, מספיק חלבון ודלת פחמימות המאלצת את הגוף לשרוף שומן ולא פחמימות.

דיאטות קטוגניות אינן חדשות והן קיימות מאז שנות ה-20. לאחרונה, הם הפכו שוב לפופולריים בשל הצלחתם המוכחת בירידה במשקל ושליטה בהתקפים.

התזונה הקטוגנית מורכבת משלושה מאקרו-נוטריינטים עיקריים: שומנים, חלבונים ופחמימות. היחס בין שלושת המקרו-נוטריינטים משתנה בהתאם לסוג של דיאטת קטו שמישהו עוקב אחריהם.
למידע נוסף על דיאטת קטוגנית מומלץ לבקר באתר thebodyfitgymbuddy.com

כדי להתחיל עם דיאטה קטוגנית למתחילים, תחילה עליך לברר איזה סוג של דיאטת קטו אתה רוצה לבצע ולאחר מכן לחשב את פקודות המאקרו שלך בהתאם.

מהן תופעות הלוואי הפוטנציאליות של הדיאטה הקטוגנית?

הדיאטה הקטוגנית היא דיאטה קפדנית מאוד, ויכולות להיות לה כמה תופעות לוואי. תופעות הלוואי הללו אינן שכיחות, אך הן יכולות לקרות.

1) עצירות: תזונה קטוגנית עשירה מאוד בשומן ודלה בסיבים. זה עלול להוביל לעצירות.

2) התייבשות: קטוזיס מדכאת ייצור של הורמון המווסת את הצמא והרעב, מה שעלול להוביל להתייבשות.

3) אבנים בכליות: תזונה קטוגנית עשירה בחלבון ומלח שעלולים להוביל לאבנים בכליות.

4) מחלות לב: הדיאטה הקטוגנית נקשרה עם סיכון מוגבר למחלות לב עקב הכמות הגבוהה של שומן רווי שהיא מכילה.

כמה זמן עליי לעקוב אחר הדיאטה הקטוגנית ומה עוד אני יכול לעשות כדי לרדת במשקל מהר בנוסף לזה?

הדיאטה הקטוגנית היא דיאטה דלת פחמימות ועתירת שומן שהוכחה כמסייעת לאנשים לרדת במשקל ולשפר את בריאותם. הוכח גם שיש לו כמה יתרונות אחרים, כמו הפחתת הסיכון למחלות לב.

אם אתה רוצה לנסות את הדיאטה הקטוגנית, חשוב שתעשה את המחקר שלך ותדבר עם הרופא שלך לפני שמתחילים. אתה צריך גם לדעת מה אתה צריך לעשות כדי לשמור על קטוזיס ולהמשיך לרדת במשקל.

הדיאטה הקטוגנית היא תוכנית אכילה קפדנית שיכולה להיות קשה עבור אנשים שאין להם הרבה זמן או כסף. אבל יש דברים שאתה יכול לעשות בנוסף לדיאטה הזו כדי לרדת במשקל במהירות, כמו להתאמן או לשתות הרבה מים.

מה היה לנו עד עכשיו?

קטגוריות נוספות באתר

צור קשר

מעוניין לפרסם אצלנו? מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בתוך זמן קצר

5/5

מאמרים נוספים בתחום

מאמרים אחרונים באתר

טרנדים

מאמרים פופולריים אחרונים

תוכנה לניהול משרד

בעידן של טרנספורמציה דיגיטלית, תוכנת ניהול לידים הפכה לכלי חיוני לשיפור הפרודוקטיביות, ייעול תהליכים וקידום שיתוף פעולה במקום העבודה. פוסט